Sightseeing

GEIRANGERFJORDEN (Terje Rakke/Nordic Life AS/Destinasjon Geirangerfjord Trollstigen)
SLOGEN (Sverre Hjørnevik / www.fjordnorway.com)
 
SOMMERKVELD (Nordic Genesis)
SÆBØ, Hjørundfjorden (Matias Fredriksson/www.fjordnorway.com)
HERØYBRUA (Nordic Genesis)
ONA (Øyvind Heen)

Reis raskere, opplev mer

MS Nordic Genesis er en av Sunnmøres aller raskeste skyssbåter. Med kortere reisetid mellom anløpsstedene, får du bedre tid på de spennende stedene vi besøker.

Nedenfor viser vi noen av de mest populære sightseeingturene våre på kartet. Du bestemmer selv hvor turen skal starte og hvor den skal ende. Vi gir gjerne forslag til hva du bør se på de stedene vi går i land. Om ønskelig bestiller vi også bord til lunsj eller middag på anbefalte steder. 

Inn i fjordene

Turforslag 1Hjørundfjorden

Mange rangerer den vakre Hjørundfjorden høyere enn Geirangerfjorden. Turen går innom Trandal, Urke/Øye og Sæbø. Mange av våre gjester tar lunsjen på legendariske Union Hotel Øye. Vi kan også arrangere en biltur med guide opp den utrolige Norangsdalen.

Totaltid: Selve båtturen tar to timer T/R Ålesund Vigra.

Turforslag 2 Geirangerfjorden

Denne turen tar deg like inn verdensarvområdet. Du får se de praktfulle fossene og de utrolige gårdene langs fjorden på nært hold. Vi kan også ta med en lokalkjent guide som tar deg og gjestene dine den bratte stien opp til gården Skageflå.

Vi går naturligvis i land i Geiranger. Om ønskelig kan vi arrangere lunsj, guidet biltur til gården Vesterås og utsiktspunktene Flydalsjuvet og Dalsnibba.

Totaltid: Selve båtturen tar fire timer T/R Ålesund/Vigra.

Ut på øyene

Turforslag 3 Til Finnøy og Ona

Denne turen tar deg helt ut i havet nord for Ålesund. På Finnøy finnes bl.a. en moderne motorfabrikk, Finnøy Havstuer med restaurant og overnatting, og det spektakulære badelandet Håp i Havet.

Det gamle fiskeværet og handelsstedet Ona gir helt spesielle opplevelser. Dagens Ona er bebodd av brukskunstnere og noen fiskere, men gå en tur mellom husene og opp til fyret. Det er så du kan høre fiskernes rop og lyden av løpende barneføtter.

Totaltid: Selve båtturen tar tre timer

 

Turforslag  4 Til Runde og Fosnavåg

Sør for Ålesund ligger fugleøya Runde. Øya er kjent for sin flotte natur med sitt enestående fugleliv. Vi går på utsiden av øya, slik at du kan betrakte det yrende fuglelivet. Vi kan også arrangere en fottur med guide opp på fjellet. Det er en utrolig følelse å se ned på fuglene.

Turen går videre til den lille byen Fosnavåg. Herfra styres mye av de norske fiske- og offshoreflåtene. Fosnavåg har et flott nytt badeland, for den som vil ha en dukkert – uansett vær og årstid.

Totaltid: Selve båtturen tar tre timer

Båt og ski/Båt og fottur

Stadig flere med interesse for natur og sport kommer til Sunnmøre for å oppleve verdens flotteste natur: Sunnmørsalpene med områder som Hjørundfjorden og Stranda, fjelltopper som Slogen, Jakta, Smørskredtidene, Saksa, Kolåstinden og mange flere. Vi henter på flyplassen og tar dere dit turen skal starte. Vi kan også legge opp turer med lokalkjente guider.

 

Turforslag 1: Vigra/Ålesund - Trandal - Urke/Øye - Sæbø - Ålesund Vigra

Turforslag 2: Vigra/Ålesund – Geiranger T/R

Turforslag 3: Vigra/Ålesund - Finnøy - Ona - Vigra/Ålesund

Turforslag 4: Vigra/Ålesund - Runde - Fosnavåg - Vigra/Ålesund

Kontakt oss